trešdiena, 2009. gada 28. janvāris

Piedāvā darbu menedžerim

Apskatot sludinājumu portālā darba sludinājumus nākas secināt, ka vispieprasītākā specialitāte ir menedžeris. Kas ir menedžeris? Ko viņi dara?
Piemēram, darbu piedāvā spējīgam realizācijas menedžerim; klientu piesaistes menedžerim, tirdzniecības menedžerim, profesionālam menedžerim, brenda menedžerim. Tā vien izskatās, ka ir uzradusies jauna profesija, kas nevienā profesiju klasifikatorā nav minēta. No angļu valodas tulkojot „manager” ir vadītājs. Tāpēc var rasties pārpratums, ja darba pieredzē tiek minēts „sales manager”, ko var saprast gan kā pārdošanas speciālistu gan pārdošanas vadītāju.
Turpinot iesākto par menedžeriem (speciālistiem) vajadzētu noskaidort, ko no šādiem cilvēkiem sagaida? Dažas no prasības, kas parādās darba sludinājumos; māka plānot savu laiku un redzēt prioritātes. Iepazīstot šo cilvēku aprakstu nākas secināt, ka nepieciešami uzņēmīgi darbinieki, kas ir spējīgi plānot savu laiku, tiecas sasniegt rezultātu, spēj komunicēt kā ar kolēģiem tā sadarbības partneriem un klientiem. Tieši „mīkstās” zināšanas ir tās, kuras atšķir kādas nozares speciālistu no „menedžera”. Tās ir iemaņas, ko var attīstīt, ja saprot to lielo nozīmi mūsdienās. Tieši cilvēcīgās īpašības var izšķirt to vai darbā pieņem un vai darbā patur. Tā ir spēja strādāt, sasniegt rezultātu, organizēt un koordinēt procesa veiksmīgu norisi ciešā sadarbībā ar projektā iesaistītajiem.

Nav komentāru: