pirmdiena, 2009. gada 12. janvāris

Kā nodrošināties pret atlaišanu?

Agrāk daudz tika apspriestas situācijas un jokots par to, kā darbinieki izmanto savu situāciju, izliekoties, ka strādā, tika apspriesti ieteikumi, vairāk gan kā joki. Piemēram, ka uz krēsla atzveltnes malas darbā vienmēr it jātur rezerves žakete, lai priekšnieks domātu, ka tu tepat vien darbā tagad esi, bet īstenībā jau pusdieno trešo stundu. Šobrīd situācija ir mainījusies un tagad jokos virsroku ņēm darba devējs. Piemēram, ja jau uz darbu nāk, kad algu nemaksā tad varbūt darbam uzlikt maksas ieeju?

Lai kā arī būtu, šodien izdevumā Lietišķā Diena tiek publicēta informācija par to, kā nodrošināties cilvēkam pret atlaišainu.Protams, jāņem vērā situācijas, kad šie ieteikumi nebūs pielietojami, piemēram, uzņēmums slēdzot savu darbību.

Laikrakstā tika aprakstīti vairāki ieteikumi, par to, kas ir jādara.Vienvārdsakot, jāpierāda, ka Tu tiešam esi vērtīgs darbinieks. Jā, arī joku ir daudz, kad iesaka, kā veiksmīgāk izlikties, ka cītīgi strādā. Tomēr, šobrīd tas jāuztver savādāk.
Pirmkār, pašam jāstāda savs rīcības plāns un otrkārt, jāuzliek izpildes termiņi un regulāri jāatskaitās vadītājam par sasniegtajiem rezultātiem. Varbūt pirmajā brīdi liekas, liekuļošana, bet nē, visiem nāktu par labu šāda darba organizācija. Vērtējama pozītivi situācija, kad darbiniei ir atbildīgāki pret uzņēmumu un sava darba rezultātu. Kad netiek gaidīti uzdevumi no darba devēja puses vien, bet paši darbinieki nāk ar ierosinājumiem. Protams, nevar pārspīlēt, bet pārdomātu ierosinājumu darba devējs būs gatavs uzklausīt.
Nobeigumā, katram jāsastāda savs mazais biznesa plāns par to, kas ir jādara, kas ir nepieciešams un kad tam ir jābūt izdarītam un tad arī jācenšas pieturēties pie sava plāna ne tikai darbā, bet arī ikdienā virzoties uz labu rezultātu. Un būsiet pārsteigti par to, cik bieži lietas izdarīsiet pirms laika.

Nav komentāru: