ceturtdiena, 2008. gada 18. decembris

Darba devējs pret darba meklētāju un otrādi

Nepagāja gads, kad darba tirgus apgriezās kājām gaisā. Vēl 2008.gada sākumā darba meklētāji bija izvēlīgi pret darba apstākļiem un atalgojumiem, varētu teikt pat neadekvāti daudz vēlējās, neskatoties uz savas savām profesionālajām iemaņām. Darba devējs tika ielikts stūrī, jo uzņēmumam cilvēkus vajadzēja.
Šobrīd darba devēji var izvēlēties un paliek arvien izvēlīgāki un prasīgāki, kas ir arī saprotami, jo apkalpošanas kvalitāte, darba izpildes kvalitāte un rezultativitāte tika spēcīgi traumēta, laikā kad pēc labiem darbiniekiem bija "jāmedī".
Tāpat raidījumā Kas notiek Latvijā, eksportētāju nozares pārstāvis Andris Lubiņš uzsvēra, ka tagad ir sācies darba devēju laiks un darba meklētāji ir beiguši tos „spīdzināt”.

Tāpēc, šobrīd kā vēl ne kad nākošais darba devējs ir jāmēģina pārsteigt ar pozitīvo domāšanu, aktivitāti un vēlmi strādāt, piedāvājot savas labākās iemaņas uzņēmumam attīstībai, tāpēc jo labāk un skaidrāk apzināsies savas vēlmes un mērķi, jo nesavtīgāk un patiesu interesi pratīsi sevi pieteikt kandidatūrai.

Nav komentāru: