svētdiena, 2008. gada 14. decembris

Kā strādat pārmaiņu laikā

Izmantoju iespēju un aizgāju uz laikraksta Dienas Bizness konferenci Gazele 2008, Kā strādat pārmaiņu laikā? Konference bija bezmaksas, tomēr pārpildīta zāle diemžēl nebija. Tiešam iesaku visiem interesēties par iespējām iegūt informāciju, apmeklēt bezmaksas kursus tas var labi noderēt. Lai arī ļoti interesants pārmaiņu laiks, ko daudzi dēvē par „krīzi” šodien biju patīkami pārsteigta, ka ļoti daudz cilvēku ir pozitīvi noskaņoti un pilni apņēmības izmantot visas savas zināšanas un iespējas, lai šī brīža situāciju veiksmīgi spētu pielietot dzīves līmeņa uzlabošanai.

Konferences ietvaros tika aptverta arī tēma Vadība un personāla vadība pārmaiņu laikā, pievēršoties šī brīža darba tirgus apskatam uzvēra to un klausītāju vidū izskanēja viedoklis, ka ļoti daudz darbinieki tiek atbrīvoti no darba, ko jau pieminēju iepriekšs. Tiek atbrīvoti ne tikai mazāk kvalificētie, bet arī tie, kuri uzņēmumam ir pārāk „dārgi”. Tāpēc tagad katram pašam ir jāizvērtē savas vēlmes palikt savā darba vietā vai uzsākt savu privāto biznesu.

Kā SIA Hanzas Elektronika valdes priekšsēdētājs Ilmārs Osmanis teica vienīga krīze, kas ir tā ir zināšanu krīze, jo kritiski trūkstot labi elektrozinātņu inženieri,tāpēc arī tika veikta uzņēmuma iegāde Zviedrijā, lai nodrošinātu sevi ar labiem speciālistiem. Tomēr rāžotne tika arī atvērta Venstpilī, tāpēc varbūt šī ir laba vēsts cilvēkiem, kuriem tiešam interesētu strādāt augsto tehnoloģiju jomā un rūpēties par labiem un kvalitatīviem mobiliem telefona sakariem,'TV pārraidēm un strādāt pie dažadiem tehnoloģiskiem jauninājumiem. Varbūt kāds vēlas mainīt savu kvalifikāciju, apgūt jaunu vai varbūt vidusskolēns šobrīd nezina, ko studēt, šī ir laba iespēja, jo augsto tehnoloģiju iespējas neierobežotas.

Nav komentāru: